Neem je huidige baan voor ten minste 1 maand mee op reis.

Join een Remote Development Experience in KaapstadRemote werken in het buitenland: Kaapstad

 

Remote werken in het buitenland? Kaapstad is één van die unieke plekken die je ‘moet’ zien. Of je nu wilt genieten van de zon op een van de vele stranden, de Tafelberg wilt beklimmen of het bruisende stadsleven wilt verkennen; Kaapstad is dé ideale plek om remote te werken terwijl je geniet van cultuur én natuur. 

 

 

 

Bereikbaarheid

Kaapstad is een stad die gemakkelijk bereikbaar is vanaf verschillende locaties wereldwijd. De Cape Town International Airport is de op twee na grootste airport van Afrika en ligt op zo’n 22 kilometer ten oosten van de stad. Vanaf de airport is de taxi het meest aangewezen vervoersmiddel naar het centrum. Het openbaar vervoer is nog niet zo ontwikkeld zoals we gewend zijn in Europa. De makkelijkste en snelste manier om je te verplaatsen in de stad is per taxi (per 1 kilometer betaal je zo’n €0,70). 


 

 

 

 

Professionele werkplek
Remote werken vanuit Kaapstad? Als je op zoek bent naar een professionele werkplek in Kaapstad, dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Coworking plekken worden steeds populairder en bieden flexibele werkruimtes die perfect zijn voor freelancers, digitale nomaden, start-ups en kleine bedrijven. Een coworking biedt niet alleen een professionele werkruimte, maar ook de mogelijkheid om te netwerken en samen te werken met andere professionals.

 

 

 

 

 

 

 

Mediterraan klimaat

Kaapstad heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Kaapstad is 21°C. De beste tijd om de stad te bezoeken is van januari tot en met mei en van september tot en met december. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur is 26°C in januari en 16°C in juni. 

 

 

 

 

 

 

 

Zuid- Afrikaanse cultuur

In Zuid Afrika, zul je een aantal cultuurverschillen tegenkomen. Waar Nederlanders vaak alles zo snel mogelijk willen doen, is het tempo in Zuid- Afrika een stuk rustiger. Daarnaast praten bewoners van Kaapstad een stuk zachter dan we in Nederland doen. Het verkeer is over het algemeen druk en chaotisch. Mensen en dieren lopen langs de (snel)weg: iets om rekening mee te houden. Daarnaast zijn de hechte familiebanden voor de Zuid- Afrikanen heel belangrijk. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

(Werk) visum in Kaapstad

Met een toeristenvisum mag je 90 dagen verblijven in Kaapstad, maar je mag dan niet werken. Wil je graag wilt werken in Kaapstad? Dan moet je een werkvisum aanvragen bij de ambassade in Nederland. Dit kan in Nederland alleen bij de ambassade van Zuid- Afrika in Den Haag. Wanneer je gaat werken op afstand en niet langer dan 3 maanden in Kaapstad verblijft, heb je dus alleen aan een toeristenvisum nodig. 
 
 
NGO Track
 
Wil je remote werken vanuit Kaapstad? Ga mee op een Remote Development Experience via Sweet Spot Abroad!
Meer weten? Neem hieronder contact met ons op!
 
Sweet Spot-Joost Verhage

Hallo!

Ik ben Joost en ik help je graag verder. Vul het contactformulier in of plan een meeting in!

 

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag? Laat je gegevens achter hieronder en we zullen contact met je opnemen!