Neem je huidige baan voor ten minste 1 maand mee op reis.

Join our Remote Development Experience
of Sweet Spot

Remote werken in het buitenland: Barcelona
 

Remote werken in het buitenland? Barcelona is een prachtige stad om te werken en wonen. Het heeft een rijke cultuur, een heerlijke keuken en een indrukwekkend architectuur. Je zult je nooit vervelen in deze stad, want er is altijd iets te zien en te doen.

 

 

  

Bereikbaarheid

Barcelona is een stad die gemakkelijk bereikbaar is vanaf verschillende locaties. Of je nu met het vliegtuig, de trein of de auto reist, er zijn verschillende opties om in Barcelona te komen. De luchthaven Barcelona El Prat is een van de grootste luchthavens van Spanje en biedt dagelijks vluchten naar verschillende bestemmingen over de hele wereld. Vanaf de luchthaven kun je gemakkelijk met de trein of de bus naar het stadscentrum reizen. Binnen de stad zijn er verschillende opties om jezelf te verplaatsen. Het uitgebreide openbaar vervoerssysteem van de stad bestaat uit bussen, metro’s en trams en is bovendien goed betaalbaar. Daarnaast kun je ook fietsen of een taxi pakken.

 

 

 
Community

 

Professionele werkplek
Wil je remote werken vanuit Barcelona? Als je op zoek bent naar een professionele werkplek in Barcelona, dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Coworking plekken worden steeds populairder en bieden flexibele werkruimtes die perfect zijn voor freelancers, digitale nomaden, start-ups en kleine bedrijven. Een coworking biedt niet alleen een professionele werkruimte, maar ook de mogelijkheid om te netwerken en samen te werken met andere professionals.


 
 

 

Mediterraan klimaat

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De zomermaanden, van juni tot september, zijn de warmste maanden. De gemiddelde temperatuur in deze periode is rond de 27°C en is een populaire tijd om Barcelona te bezoeken vanwege de vele festivals en events die plaatsvinden in deze maanden. In het voorjaar en najaar, van maart tot mei en van oktober tot november, zijn de temperaturen aangenaam. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 18°C tot 25°C. Dit is een goede tijd om de stad te verkennen en de bezienswaardigheden te bezoeken.

 

 

 
Barcelona city

 

Spaans ritme

In Spanje is de werkdag over het algemeen langer dan in veel andere Europese landen. Vaak zijn de werkdagen 8 uur of langer. Een groot verschil is dat er veel tijd wordt genomen voor een lunchpauze, deze kan soms tot wel twee uur duren. Ook hanteren bedrijven in Spanje een siesta: een middagpauze van 2 tot 5 uur waarin werknemers naar huis gaan om te ontspannen. Dit betekent dat sommige bedrijven later openen en later sluiten dan in andere landen. Aangezien Barcelona in de Catalaanse regio van Spanje ligt zijn de traditionele gebruiken hier iets minder zichtbaar. Daarnaast is het in Spanje ook gebruikelijk om veel vakantiedagen te hebben.
 
 
 

 

Belastingsplicht

Als je in Barcelona werkt voor een bedrijf dat niet in Spanje is gevestigd, ben je vrijgesteld van het betalen van belasting als je minder dan 183 dagen per jaar in het land verblijft. Dit betekent dat als je minder dan zes maanden in Barcelona verblijft, je alleen belasting hoeft te betalen in het land waar je woont. Als je van plan bent om langer dan zes maanden in Barcelona te verblijven, moet je je inschrijven bij de Spaanse belastingdienst en belasting betalen over je inkomsten. Je moet er dus voor zorgen dat je aan alle belastingverplichtingen voldoet.

 
NGO Track
 
Wil je remote werken vanuit Barcelona? Ga mee op een Remote Development Experience via Sweet Spot Abroad!
Meer weten? Neem hieronder contact met ons op!
 
Sweet Spot-Joost Verhage

Hallo!

Ik ben Joost en ik help je graag verder. Vul het contactformulier in of plan een meeting in!

 

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag? Laat je gegevens achter hieronder en we zullen contact met je opnemen!